Uslovi korištenja

Kompanija Green Petrol d.o.o. (ID broj: 4201725330006) zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje nmcollection.ba stranica. Kupac snosi odgovornost za tačnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža nmcollection.ba internet trgovina ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. Green Petrol d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

* Prillikom prikaza proizvoda, moguće su greške u: nazivima artikala, cijenama tehničkim opisima i fotografijama.  

Naručivanje

Za kupovinu putem web prodavnice nmcollection.ba nije neophodna registracija.
Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.
Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama sa uključenim PDV-om. Konvertor valuta na stranici je isključivo informativnog karaktera.
Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja i pošalje narudžbu.

Načini plaćanja

U našim poslovnicama, te internet trgovini možete plaćati na sljedeće načine:
• kreditnom karticom
• debitnom karticom (3d secure)
• pouzećem (samo u internet trgovini)
• virmanom/internet bankarstvom
• gotovinsko plaćanje 

Kreditna kartica
U smislu ovih Općih uvjeta, Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice nmcollection.ba (u daljnjem tekstu nmcollection.ba). Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. Kupcem se smatra osoba koja naručuje i plaća proizvod, a Primateljem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

Debitna kartica
Moguće je plaćati onim debitnim karticama koje je izdavatelj (banka) verificirala korištenjem 3D Secure autentikacije korisnika.

Plaćanje virmanom/internet bankarstvom
Ako nemate kreditnu karticu ili je ne želite koristiti, predlažemo da koristite ovaj oblik plaćanja. Nakon što odaberete ovaj način plaćanja, dobit ćete automatski e-mail s predračunom. U predračunu se nalaze svi podaci koje trebate za uplatu: broj računa na koji trebate uplatiti iznos o kojem je riječ te broj narudžbe. Koristeći internet bankarstvo svoje banke, navedeni iznos uplatite na račun.
U slučaju da ne koristite internet bankarstvo, isprintajte predračun i navedeni iznos uplatite na bilo kojem mjestu gdje i inače plaćate svoje račune: u banci, pošti.
Proizvodi su rezervirani tri radna dana po izdavanju predračuna. Molimo da svoju uplatu izvršite u tom roku. Za naknadne uplate istog predračuna ne možemo jamčiti raspoloživost artikala.
Naručene proizvode šaljemo po primljenoj uplati.

Pouzećem
Ovako naručene proizvode šaljemo odmah, a naručeno će vam naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke. Molimo pripazite da u trenutku dostave imate pripremljen tačan iznos otkupnine, jer vam dostavljač neće moći uvijek uzvratiti iznos kusura.

Mogućnosti plaćanja s karticama u web trgovini

Jednokratno:
• Visa
• Maestro
• MasterCard
• Kupovinu na rate (do 12 rata) za korisnike UniCredit Card platnih kartica (Visa Classic, MasterCard/Visa Revolving i Golden Visa).

Uslovi dostave

Naručeni proizvodi od Online prodavca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekat kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da robu nosi do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Bosna i Hercegovina
Roba se za područje Bosne i Hercegovine dostavlja putem dostavne službe “EuroExpress”. Isporuka porudžbine je u roku od dva radna dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni ili je prodavac potvrdu o online kupovini dobio u toku vikenda ili državnih praznika.

Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.
Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu Online prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.  

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije.
Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.  

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla.

Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti. 

Uslovi povrata robe i zamjene

Ako niste u potpunosti zadovoljni svojom narudžbom, rado ćemo vam ponuditi zamjenu za nešto drugo. Da biste započeli proces povrata, pošaljite nam informacije o Vašoj narudžbi i razlogu povratu na mail info@nmcollection.ba Nakon što potvrdimo povrat, molimo da vratite kupljenu robu u roku od 2 dana (domaće narudžbe) i 10 (narudžbe iz inostranstva) od datuma ispunjenja.

Ovo isključuje kapute i sve oversized proizvode koji su dostupni u jednoj veličini, jer zbog ograničenog boja dostupnih komada ne možemo garantovati da će isti biti na stanju. Stoga vas molimo da pažljivo odaberete prije kreiranja narudžbe..

Proizvode je potrebno vratiti u nekorištenom stanju, u originalnom pakovanju. Povrati primljeni u nezadovoljavajućim uslovima ili izgubljeni u procesu slanja (pobrinite se da dobijete broj za praćenje) neće biti prihvaćeni i odgovornost će snositi kupac. Troškove transporta prilikom zamjene snosi kupac. Ukoliko je razlog zamjene naša greška, tada mi preuzimamo plaćanje poštarine. Nakon što vraćeni proizvodi stignu u našu poslovnicu, mi ćemo ih pregledati i odobriti vam zamjenu za novi artikal koji ste odabrali i priložili u mailu.

Da biste zamijenili svoje artikle, slijedite gornja uputstva za vraćanje, a zatim napravite potpuno novu narudžbu za artikl/e koje želite.

Pošaljite email na info@nmcollection.ba kako biste započeli proces zamjene ili ako imate bilo kakvih pitanja.

Procedura zamjene artikla

Ukoliko se nakon prijema artikla odlučite zamjeniti za drugu veličinu ili drugi artikal iste ili veće cijene, potrebno je kontaktirati nas na broj telefona +38761043248 ili nam pošaljite email na adresu info@nmcollection.ba
Nakon toga, vrši se provjera da li je željena veličina, odnosno željeni artikal dostupni nakon čega dobijate instrukcije i objašnjenja procesa zamjene veličine za odgovarajuću, odnosno zamjena artikla za drugi.
Prilikom povrata robe obavezno je robu vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost ili oštećenje proizvoda nastalo krivicom kupca, zamjena se neće uvažiti i proizvod će biti vraćen kupcu na njegov trošak.Poručeni artikal nije moguće mijenjati ukoliko na sebi ima vidljive tragove korišćenja.

ROK ZAMJENE
Proceduru za zamjenu artikla kupac može da pokrene najkasnije u roku od 2 dana od prijema proizvoda. Nakon toga, rok za zamjenu veličine artikla je 7 dana od trenutka podnošenja zahtjeva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

TROŠKOVI ISPORUKE
Troškove povrata robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

NAPOMENA:
Potvrdom narudžbe, klikom na dugme NARUČI, saglasni ste sa uslovima zamjene artikla.